Vad jobbar jag med?

Innan jag flyttade till Malmö hade jag ett vanligt 9-5-jobb som jag inte trivdes särskilt bra med. Lönen var helt okej, men det var inget jag brann för. Jag bestämde mig då för att flytten skulle bli en nystart, och att satsa på min karriär. Idag arbetar jag därför som frilansare och håller på med en rad olika projekt, främst inom IT. Men jag är även intresserad av andra branscher.

IT har på sista tiden blivit en väldigt konkurrenskraftig bransch, och därför tog det tid innan jag kunde bygga upp mitt eget varumärke. Jag började frilansa så snart jag flyttade ner hit. På nätet hittade jag flera sajter där man kunde skriva upp sig som skribent, vilket passade mig perfekt. Då kunde jag få in pengar till hyra, mat och det allra nödvändigaste, samtidigt som jag successivt kunde börja bygga upp mitt varumärke.

Vad jobbar jag med?

Frilansskribent och håller i onlinekurser

Att vara frilansskribent är numer min huvudsakliga inkomst, och jag skriver om allt möjligt. Det kan handla om casino, produktbeskrivningar eller IT vilket ju är mitt favoritämne. Det bästa med detta är att det är omväxlande, och att jag kan lägga upp min egen tid. Jag kan verkligen rekommendera detta om du är i startgroparna med ett annat projekt samtidigt. Då slipper du ha panik för att inte få in tillräckligt med pengar i början.

Förutom frilansandet håller jag alltså på med IT, och just nu handlar det främst om onlinekurser där jag lär vetgiriga deltagare om mjukvara och IT i allmänhet Jag märker att det finns ett stort intresse för IT-branschen och att allt fler vill lära sig om det. Genom att driva onlinekurser kan alla sitta i bekvämligheten av sina egna hem och lära sig i sin egen takt. Perfekt tycker jag – och mina elever!

Mitt nästa steg är att se hur jag kan fortsätta utveckla detta. Jag försöker hela tiden komma på nya ämnen till kurserna, och hur jag kan göra dem mer varierande och lärorika. Jag har både kurser som lämpar sig för nybörjare och sådana för de som är lite mer erfarna. Min förhoppning är att jag även ska kunna hålla i föreläsningar om allt som rör IT i den närmsta framtiden.